- 200 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 2,5 dl farinsocker
- 1 ägg
- 2 msk vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk kanel
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 kryddmått salt
- 0,5 tsk bikarbonat
- 7 dl havregryn
- 2 dl russin gärna svarta och gula
- 2 dl grovhackade valnötter
Ca 25 -30 kakor
Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör, socker och farinsocker pösigt. Tillsätt ägg och vatten
Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker och bikarbonat. Rör i hop med smörbaldningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och nötter. Klicka smeten på smord eller bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen ca 12 minuter. Låt kakaorna svalna lite på plåten (de ska vara lite lösa) och lägg dem sedan på galler för att svalna helt.
Ursprungsrecetet kommer från The cookbook café
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar