tisdag 5 augusti 2008

Hallon och citronmuffins med limeglacyr


Citronmuffins:
1 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör
Finrivet skal av 1 citron + saften


Hallonmuffins:
1 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl mosade hallon


Glacyr:
1 dl florsocker
saften från 1/2 lime


Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjölet med bakpulver. Smält smöret, blanda ner citronskal och saft.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjölet med bakpulver. Smält smöret, blanda ner mosade hallon.
Fyll stora formar till 1/3 med hallonsmet och sedan med citronsmet. Använd muffinsplåt. Det blir 12 st. Grädda i mitten av ugnen, 200°C, ca 18 min.
Låt muffinsarna svalna och rör sedan snabbt ihop florsocker och limesaft. Klicka ut på muffinsarna och dekorera gärna med lite strössel.

Inga kommentarer: