Speciellt för dig Solveig!
2 l valfri svamp
2 charlottenlökar
2-4 vitlöksklyftor
2-3 msk flytande kantarellbuljong (+ 4-5 dl vatten)
2 dl mjölk
3 dl mellangrädde
200 g chevréost
salt, peppar, socker och citronsaft
lite olivolja och smör
Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna (klyftan). Skär bort kanterna på osten. Stek hälften av svampen i smör och olivolja tillsammans med lök och vitlök. Häll i mjölk, grädde, buljong och vatten och koka upp. Tillsätt osten och låt sjuda till krämig konsistens. Smaksätt med salt , peppar och citronsaft.
Stek resterande svamp och vitlök och krydda med lite salt och peppar. Fördela svampen ovanpå soppan. Om du vill kan du spara lite av osten att garnera med eller också serverar du soppan med lättvispad grädde smaksatt med timjan och lite salt.
Orginalreceptet kommer från Tina Nordström
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar