onsdag 4 juli 2007

Minipizzor



Deg:
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel
  • 10-11 dl vetemjöl


Fyllning1:

  • 600-800 g nötfärs
  • 3 st charlottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • coctailtomater
  • tomatpuré
  • riven ost

Bryn köttfärsen med hackad lök och vitlök. Krydda med salt, peppar och oregano.

Fyllning 2:


  • 200 g rökt skinka
  • champinjoner
  • riven ost
  • tomatpuré

Finfördela jästen i en bunke och lös upp i ljummet vatten. Tillsätt olja och salt och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk 40 minuter.
Dela degen i 16 bitar och kavla ut till tunna rundlar. Bred på tomatpuré och och fördela köttfärsröran över hälften av rundlarna. Skiva tomaterna och lägg på. Strö över osten.
Fördela skinka på de resterande rundlarna och lägg på skivade champinjoner. Strö över osten. Grädda i 225 grader i 10-12 minuter. Pizzorna är utmärkat att styckfrysa och du kan naturligtvis ha på vilken fyllning du vill.

Inga kommentarer: