söndag 16 november 2008

Thailändsk currykyckling

800 g-1 kg kycklinglårfilé
1-2 tsk thailändsk currypasta
1 hackad vitlöksklyfta
olivolja
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 skalad morötter
10 champinjoner (små eller 5 st delade)
1 purjolök
1 burk lättcocosmjölk
1 hönsbuljongtärning

Bryn currypasta och vitlök i olivolja i en wokpanna eller gryta. Tillsätt kycklingen skuren i bitar. Häll på cocosmjölk och lägg i buljongtärningen och låt koka i 10-15 minuter. Tillsätt de hackade grönsakerna och låt sjuda i 5-10 minuter. Det får gärna vara lite tuggmotstånd kvar i grönsakerna. Servera med ris (jag använder Uncle Bens boil in bag som bara tar 10 minuter) och limeklyftor och färsk hackad koriander. Det går lika bra med vanlig kycklingfilé, fläskfilé, räkor eller lövbiff.

Inga kommentarer: