söndag 18 november 2007

Flygande tefat

100 g smör
1 dl olja (neutral, majs, solros eller liknande)
1 dl socker
1 dl florsocker
1 ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt

Garnering
1 dl socker
1 msk kanel

Vispa smör, olja, socker och florsocker poröst med elvisp. Vispa i ägget. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt i smörblandningen och balda väl.
Rör i hop socker och kanel i en skål. Forma degen till små bollar ca 3 cm i diameter och rulla dem i kanelsockret. Placera med ca 7 cm mellanrum på plåten och platta ut bollarna med undersidan av ett glas som doppats i kanelsockret.
Grädda i ca 15 minuter i 175 grader. Låt kakorna svalna någon minut innan de läggs upp på galler.

2 kommentarer:

Cattis sa...

mm så många goda recept...
tack för titten och ska nog prova på i morgon!

Åsa sa...

Cattis: Välkommen!