onsdag 8 augusti 2007

Plommonkaka


10 st mogna fasta plommon
100 g smält smör
3 medelstora ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
florsocker att pudra med


Kärna ur plommonen och skär dem i fjärdedelar på längden. Smörj och bröa lätt en rund sockerkakasform, ca 22 cm i diameter. Smält smöret. Lägg plommonen i botten av formen. Vispa socker och ägg pösigt, minst 3 minuter med elvisp (10 minuter för hand) Tillsätt vetemjöl och salt och rör till sist ner det smälta smöret. Häll över plommonen. Grädda ca 60 minuter i nedre delen av ugnen i 175 grader. När kakan svalnat pudra den med florsocker. Den är lite kladdig med fantastiskt god med vaniljglass.

Ursprundreceptet kommer från Annas mat.

2 kommentarer:

Muminmamma sa...

En jättegod plommonkaka!
Den ligger nu som favorit på efterättslisten!

Anonym sa...

jag tog 20 plommon och det funka det med!=)