onsdag 4 juli 2007

Cheesecake med färska bär



Botten:
  • 10 st digestivekex
  • 75 g smör
Fyllning:
  • 300 g färskost
  • 1,25 dl kesella
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st äggulor
  • 0,5 st citron skal och saft

Garnering:
Jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär, blanda flera eller nöj dig med en.


Krossa kexen i matberedare och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut massan i form (24 cm i diameter).
Mixa samman färskost, kesella, socker, vaniljsocker, citronskal och juice till en jämn smet. Häll upp i formen. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter. Låt kallna och garnera med färska bär.

2 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Ujujuj så gott. Ska man följa dina recept blir man i alla fall inte utan efterrätt! Härligt!

Åsa sa...

När sommaren är slut får jag väl lägga in lite "smalmat" :-)