fredag 14 september 2007

Vaniljpannacotta med passionsfrukt

1,5 dl mjölk
2 dl grädde (mellan går bra)
0,5 l vaniljyoghurt (det går bra med lätt, ja det ska vara liter:)
1 dl socker
1 st vaniljstång
3 st gelatinblad
3 passionsfrukter

Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp mjölk, grädde och häll i sockret. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda allt i mjölkblandningen. Låt svalna något. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem lösa sig i blandningen. Rör i yoghurten och passionfruktinnanmätet (med eller utan kärnor). Fördela i 8 små glas eller 4 stora. (Om du anväder ikeas värmeljushållare räcker det till 10) Ställ kallt. Det tar minst ett par timmar att stelna. De stora lite längre. Servera till exempel med rårörda hallon eller se tillbehör till flytande chokladkaka.

Inga kommentarer: