söndag 16 december 2007

Mintpussar

200 g mörk choklad
50 g smör
2 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1, 25 dl vetemjöl
10 dropper pepparmyntsolja
1 krm bakpulver

Garnering
2 dl florsocker
1 msk vatten
5 droppar pepparmyntsolja
10 g mörk choklad

Smält choklad och blanda i smöret så att det smälter. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda med chokladen. Tillsätt pepparmyntsoljan. Rör försiktigt i vetemjöl och bakpulver. Fyll småbrödsformar till 2/3 och grädda i 6-7 minuter. Låt svalna. Blanda florsocker, vatten och pepparmyntsolja till garneringen och spritsa på varje kaka. Smält chokladen och droppa på sockerglasyren.

2 kommentarer:

Fullfart sa...

Mycket goda!

Stumpan sa...

Fullfart: Perfekta på gottebordet