söndag 9 mars 2008

Kolapaj

Kola
2 dl grädde
1 1/2 dl socker
2 dl sirap

Pajskal
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker

Häll kolaingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka till 118 grader. Låt svalna något innan den hälls i pajskalet.

Smält smöret till pajskalet och blanda i de övriga ingredienserna. Låt vila under plast i en timma. Tryck ut degen i pajformen och grädda i 175 grader i 15 minuter. Låt svalna. Häll i kolasmeten och låt så svalt i ett par timmar innan servering.

Receptet kommer från "Tillfällen att njuta en liten smula"

2 kommentarer:

Anna funderar sa...

Tar lite efterrätt först om det går för sig!

Stumpan sa...

Anna: Här gör man precis som man vill!