onsdag 9 juli 2008

Keylimepaj med jordgubbar!


Botten:
14 digestivekex
1 tsk vaniljsocker
1 msk råsocker
75 g smält smör
2 msk kakao

Fyllning:
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
1 lime, saften
1 dl jordgubbspuré (mixade jordgubbar)

Värm ugnen till 200 grader.
Mixa kexen med övriga ingredienser till botten. Tryck ut smulorna i en 24 cm form. Grädd i ugnen i 5 minuter, ta ut formen. Stäng av ugnen. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll dem i det något svalnade pajskalet. Ställ in i ugnen på eftervärmen i 6 minuter. Låt pajen kallna och ställ den sedan att vila i kylskåp i ett par timmar, gärna över natten. Garnera med färska jordgubbar och limeskivor.
Ursprungsreceptet kommer från boken Älskade jordgubbar.