söndag 6 januari 2008

Pizzabullar


1 pkt jäst
5 dl vatten 37 grader
2 tsk salt
50 g smör eller flytande margarin
2 tsk oregano
2 dl grahamsmjöl
ca 10 dl vetemjöl


Smula jästen, tillsätt saltet och oreganon och häll över det varma vattnet. Tillsätt mjölet när jästen har löst sig i vätskan. Låt jäsa i ca 1 timma.


Fyllning
200 g rökt skinka
1/2 burk ajvar relish, eller tomatpuré
3 dl riven ost
1 ägg till pensling


Dela degen i 2 delar och kavla ut till en rektangel, precis som med kanelbullar. Fördela hälften av fyllningnen över hela rektangeln och rulla ihop från långsidan. Dela i 15-20 delar och lägg bullarna i bullformar. Gör likadant med den andra halvan. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter.

Inga kommentarer: