söndag 2 september 2007

Flytande chokladkaka

100 g mörkchoklad med hallonbitar (gärna Marabou)
125 g smält smör
2 ägg
1 dl socker
1 msk vetemjöl

Vispa socker och ägg pösigt, minst 3 minuter med elvisp, smält smöret och låt chockladen smälta i det varma smöret. Rör ner chokladsmöret i äggblandningen och rör försiktigt i vetemjölet. Häll upp i 8 st små ungsäkra formar (Ikeas genomskinliga värmeljushållare funkar suveränt) och grädda i 200 grader i ca 8 minuter. Servera kakorna varma, gärna med honungssötade hallon och björnbär. Om de får svalna blir de mer som kladdkaka.
Passar också utmärkt i en dubbeldessert med passionsfruktspannakotta.

3 kommentarer:

Petra sa...

Hej, jag sitter och klurar på vilken kaka jag ska laga till ikväll...den här låter lätt och god men tror du man kan göra den i en form, alltså som en vanlig chokladkaka? Om man nu, som jag, inte har 8 små formar.

Åsa sa...

Petra: det gick bra såg jag, men lite väl platt, var det väl?

Petra sa...

Så var det, men ååå så god med den där blott anade hallonsmaken :-D