söndag 4 november 2007

Soppa på rostad gul paprika

8-10 gula paprikor
4 tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong
salt och peppar

Halvera de urkärnade paprikorna och lägg dem med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i 250 grader tills de blir brunsvarta. De SKA se brända ut. Lägg dem i en bunke med plastfil över. Låt svalna i ca 20 minuter och dra sedan bort skalet försiktigt. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs i kastrull med olivolja. Tillsätt paprika, tomater och buljong och låt koka i ca 10 minuter. Mixa soppan i mixer eller matberedare tills den är slät. Smaka av med salt och peppar och ev lite citron.
Orginalreceptet är från Bröd, soppor och röror.

Inga kommentarer: