Botten:
- 10 st digestivekex
- 75 g smör
- 300 g färskost
- 1,25 dl kesella
- 0,75 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st äggulor
- 0,5 st citron skal och saft
Garnering:
Jordgubbar, hallon, blåbär, vinbär, blanda flera eller nöj dig med en.
Krossa kexen i matberedare och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut massan i form (24 cm i diameter).
Mixa samman färskost, kesella, socker, vaniljsocker, citronskal och juice till en jämn smet. Häll upp i formen. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter. Låt kallna och garnera med färska bär.
2 kommentarer:
Ujujuj så gott. Ska man följa dina recept blir man i alla fall inte utan efterrätt! Härligt!
När sommaren är slut får jag väl lägga in lite "smalmat" :-)
Skicka en kommentar