söndag 4 november 2007

Höstig rödvinsgryta

1 kg grytbitar eller högrev
2 stora morötter eller 3 små
1/2 rotselleri
8 små charlottenlökar
1 hel vitlök
7 dl rödvin
2 msk råsocker
2 lagerblad
2 msk flytande oxbuljong
1 kvist rosmarin
2,5 dl matlagningsgädde
salt och peppar
citron

Bryn köttet i en stor gryta. Häll på rödvin och socker och lägg i lök, och rotfrukterna, skalade och skurna i lite större bitar. Halvera den hela vitlöken tvärs över klyftorna och lägg i. Tillsätt kryddor och lagerblad. Låt puttra under lock ca 4 timmar. Skumma om det behövs. Lyft ur rotfrukter och kött och låt skyn reducera till hälften. Sila av och smaksätt med salt peppar och citron och häll i grädden. Lägg tillbaka kött och rotfrukter och låt de hela bli varmt. Servera med kokt potatis och syltad rödlök och gurka.

2 kommentarer:

Fullfart sa...

Låter jättegott, men jag tror att det är något fel bland ingredienserna

Åsa sa...

Fullfart: Menade du stavfelen? De är fixade. Något annat:)