fredag 28 december 2007

Hummerpannacotta


Nu går jag mot mina egna principer och lägger ut ett recept jag inte provat än, men det passar sååå bra till nyår så både ni och jag får chansa lite...


1 hummer ca 350 g
3 blad gelatin
4 dl cremé fraiche med saffran och tomat
2 msk hummerfond
2 msk hackad dill
1/2 krm kajennpeppar
1 msk konjak (går att hoppa över men passar så bra till hummer)
Blandade salladsblad, ev kräftstjärtar och dillkvistar till uppläggning och garnering


Ta ur köttet ur hummern och skär i små bitar. Lägg gelatinbladen i blöt enligt anvisningarna på förpackningen. Värm cremé fraiche och hummerfond. Krama ur gelatinbladen och blanda i dem i den varma blandningen. Blanda i hummer, dill, konjak, kajennpeppar och eventuellt lite flingsalt. Häll upp i 6 st små koppar eller glas och låt stelna i kylen i 3-4 timmar.

Servera i glas eller stjälp upp dem på en tallrik med salladsblad. Garnera med dill och kräftstjärtar. Om det är svårt att få ur pannacottan ir glasen kan du doppa dem snabbt i lite varmvatten innan.

Drick gärna ett torrt vitt vin med ganska mycket smak till eller ett glas Newcastel öl.
Uppdatering: Nu har jag gjort min och jag rekomenderar starkt två humrar eller dryga ut med kräftstjärtar. Ta absolut konjak och flingsalt och ett par tsk socker så blir det bra.


Receptet kommer ursprungligen från ett reklamblad från COOP.

2 kommentarer:

Fullfart sa...

Låter väldig gott, undrar om jag ska prova?

Åsa sa...

Fullfart: Jag ska testa i alla fall!